torsdag 13 juli 2017

DET SVÅRA ATT TÄNKA NYTT OCH GRÖNT.

Fullt ös i köksträdgården, efter en hemsk vår med många minusgrader och plantdöd så börjar det ordna till sig. Som vanligt har inte allt funkat, morötter har jag fått så om flera gånger och squash och gurkor har inte funkat för mig i år, säkert pga av tantklant! Jag har ändå så jag klarar mig även om allt är lite försenat, och vilken tur att jag bara fick en squashplanta, det räcker för två!



Nu gäller det att käka grönt!

Den stora utmaningen för mig är inte skälva odlandet, även om det kan vara nog så svårt, nej, för mig är det själva tillvaratagandet av skörden. Vilka rätter kan man laga, hur ska man tänka. Vanans makt är stor det blir ofta rätter som man är van vid. Nu börjar det dock att vända för oss, vi kollar vilka grönsaker som är fina och lägger menyn efter det, det blir en del vegetarisk, helt ok även för M. Jag vill tipsa er om recepten på Farbror Gröns blogg (finns i en egen länk) Där blir man inspirerad!!


Malabarspenat, vilken hit! Använder den mycket.

Ny låg brytböna i år, rådjuren kommer inte åt den,
 lättplockad och god.

Väntar på att tomaterna ska mogna, det här är fönstertomaten Vilma.

Luktärtorna har jag för första gången lyckats bra med, hurra!

Liten kryddhörna.

Jag har lyckats att övervintra en planta av Green Globe,
Kronärtskocka är nästan bättre än choklad tycker jag.

Mitt favvoställe just nu.

Ha det skönt och tänk grönt, kära vänner!💚💚

2 kommentarer:

  1. Nu är du o er trädgård i sitt esse��så fint. Må gott/ Vinö-hälsn Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha det riktigt skönt, och hälsa hela familjen och pussa J-B!

      Radera